Doorgaan naar artikel

Secure DNS

Secure DNS

Cybercriminelen proberen u te verleiden om webpagina’s te laten bezoeken, bijlage te laten openen en links aan te laten klikken. Op die manier kunnen zij controle krijgen over uw systemen. De Secure DNS dienst van SECOM biedt een vangnet voor die ene keer dat u (per ongeluk) wel de bijlage in de mail opent, of op een verkeerde link klikt. Zo kunt u met een gerustgesteld gevoel uw werk uitvoeren.

 

Hoe werkt Secure DNS:

 

De afkorting DNS staat voor Domain Name System, wat vrij vertaald het telefoonboek van het internet is. U klikt op een link, of zoekt een bepaalde website en dit telefoonboek koppelt de naam aan de juiste adressen op het internet en levert een route aan waardoor u op de juiste locatie komt. 

 

De Secure DNS dienst van SECOM heeft dit telefoonboek op het internet verrijkt met informatie over de reputatie van de link die u aanklikt. Zo kan het gebeuren dat er bekend is dat u op een link klikt die bekend staat als een locatie waar een virus klaar staat om uw systeem over te nemen. Het kan ook zo zijn dat de locatie nog erg nieuw is en hiermee het risico groter is dan bijvoorbeeld www.telegraaf.nl die al jaren bestaat.

 

De Secure DNS dienst van SECOM zorgt ervoor dat locaties die een slechte reputatie hebben op het internet, niet kunnen worden bereikt. Wanneer u onverhoopt op de link in de mail klikt, dan wordt deze dus alsnog tegengehouden en blijft u bespaart van bijvoorbeeld een ransomware aanval.

 

Bent u geïnteresseerd geraakt in de Secure DNS dienst, neem dan contact op met een van onze Security Officers. Indien gewenst werken we, in samenwerking met u, een Proof of Concept uit om uw veiligheid naar een hoger level te brengen.