Doorgaan naar artikel

Wachtwoordenkluis én analyse

Wachtwoordenkluis én analyse

Veiligheid start bij verstandig gebruik van wachtwoorden. Secom helpt u bij het maken van passend wachtwoordbeleid. De wachtwoordenkluis biedt de techniek die nodig is om dit in te richten, de wachtwoorden te analyseren, te monitoren, zodat u grip heeft om bij te sturen.

 

Wachtwoorden is al veel over geschreven. Het continue spanningsveld tussen werkbaarheid en veiligheid komt in de discussie omtrent wachtwoordbeleid altijd naar voren. Waarom moeten wachtwoorden zo moeilijk gemaakt worden én is er niet een manier zodat de medewerkers hier geen last van hebben?

 

Het antwoord hierop is de wachtwoordenkluis die Secom gebruikt. U logt één keer in met de gegevens die u nodig heeft en u wordt gevraagd deze gegevens op te slaan. Dit kan in een persoonlijke kluis, maar ook in een container waar uw collega’s ook bij kunnen. Hierna kunt u of een collega eenvoudig het opgeslagen item aanklikken en de website wordt geopend en de gegevens worden ingevoerd. Mocht u tijdens het browsen deze opgeslagen pagina bezoeken, dan herkent het programma deze pagina en voert het automatisch uw gegevens in. Dit scheelt tijd en biedt gemak.

 

Uw voordeel:

  • U hoeft niets meer te onthouden
  • U kunt veilig samenwerken met uw collega’s
  • U kunt tijd besparen doordat formulieren automatisch worden ingevuld
  • U hoeft geen wachtwoorden meer in de browser op te slaan

 

Dat is de techniek, maar hoe zit het dan met het beleid? Secom biedt in haar abonnementen de Security Officer as a Service. Wachtwoordbeleid is een standaard onderdeel van de basishygiëne op gebiedt van Securitybeleid en zal een vast onderdeel zijn van uw periodieke evaluatie met uw Security Officer.

 

In dit gesprek gaan we dieper in op wachtwoordcomplexiteit, het gebruik, de wijze van bewaren en samenwerken, maar ook op monitoring van naleving van uw beleid. Immers is uw beleid niets waard wanneer niemand zich hieraan houdt.

 

Bent u nieuwsgierig en wilt u een korte demonstratie? Neem dan contact met ons op of sluit een van de abonnementen af zodat wij samen met u kunnen gaan werken aan veilig wachtwoordbeleid.