Doorgaan naar artikel

Onzekere ICT omgeving

Bent u nieuwsgierig of uw ICT omgeving veilig genoeg is? Dan kunt u ervoor kiezen om een penetratietest (Pentest) te laten uitvoeren door een specialist. Weet u niet zo goed waar u moet beginnen? Dan kunt u bij SECOM terecht voor meer informatie en begeleiding.

Onze oplossing

Begeleiding tijdens de Pentest

SECOM begeleid bedrijven die een Pentest willen laten uitvoeren. Tijdens een Pentest wordt een ‘test’ hacker gevraagd om in te breken en hier verslag van uit te brengen.

 

Deze hacker kunt u vergelijken met een inbreker die u vraagt om in uw huis in te breken. Wees gerust, de inbreker vindt bijna altijd wel een methode om binnen te komen. De vraag is alleen hoe makkelijk dit gaat én of het voor de hand ligt dat uw ICT omgeving kwetsbaar is voor dit gevaar?

 

Een technisch expert van SECOM zal u begeleiden in het proces. Dit begint met een inventarisatie of er wellicht op punten achterstallig onderhoud is of voor de hand liggende beveiligingsrisico’s. Immers is het niet handig om het keukenraampje open te laten staan als je de inbreker uitdaagt om te kijken of hij binnen kan komen.

 

Wanneer alles netjes is geregeld, wordt er in samenwerking gekeken naar een partij die de Pentest kan uitvoeren. SECOM heeft goede ervaringen met bekende instanties, maar u kunt er ook voor kiezen om een onafhankelijke partij te selecteren.

 

Als de resultaten van de Pentest gepresenteerd worden, zult u overladen worden met technische informatie. Secom zal voor u de vertaalslag maken én de kritische vragen stellen. Met al deze informatie wordt in samenwerking met de hacker een plan gemaakt ter verbetering en kan uw ICT partij aan de slag.

Neem contact op met een specialist!

 

Herkent u zich in deze casus, of bent u geïnteresseerd en heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.