Doorgaan naar artikel

Voldoet uw back-up in een noodgeval?

Tijdens periodieke gesprekken tussen de Security Officer van de klant én de Security Officer van Secom komt het onderwerp “back-up” aan bod. De vragen die beantwoord moeten worden zijn; hebben we van alles een back-up en hoelang duurt het voordat deze zijn hersteld?

Onze oplossing

Testen en beoordelen van de back-up is essentieel

Voor analyse van de back-up maakt de Security Officer van Secom gebruik van zijn technische collega’s. Er wordt een rapport opgesteld op basis van bevindingen. De beheerder van de website en ICT infrastructuur wordt gevraagd documentatie aan te leveren waaruit blijkt dat alles wordt geback-upt en er wordt een indicatie van hersteltijden gevraagd.

 

Vervolgens wordt er een onderzoek gestart om te analyseren of de documentatie die is aangedragen door de verantwoordelijke partijen ook aansluit bij de praktijk. Dit onderzoek wordt met de klant doorgenomen én in veel gevallen wordt er vervolgens een simulatie uitgevoerd waarbij er op de infrastructuur van Secom een back-up wordt hersteld om te achterhalen of hij daadwerkelijk werkt en te beoordelen of deze aansluit bij de rapportage.

 

Immers, een goede back-up, is een back-up die je test.

 

De ervaring leert dat er op gebied van back-up vaak zaken vergeten worden of in de praktijk toch anders werken dan vooraf bedacht. Online back-ups en back-ups van clouddiensten zoals Microsoft 365 en websites zijn bekende aandachtspunten.

 

Neem contact op met een specialist!

Herkent u zich in deze casus, of bent u geïnteresseerd en heeft u vragen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.